Kai eindigt als 27ste in Chrono des Nations

20 oktober 2019

Het weekend heeft Kai doorgebracht in Les Herbiers, een plaatsje op ongeveer 40 minuten rijden van Nantes. Reus heeft hier deelgenomen aan de tijdrit Chrono des Nations. Een bekende tijdrit waar Primož Roglič (3), Jos van Emden (1) en Niki Terpstra (10) aan de start verschenen. Kai: “Deze tijdrit voelt als een bonus voor mij en het hele team.” 

Focus op proces 

“Ik heb nog niet de vorm om een topklassering te rijden in dit soort koersen. Dat is de hele insteek van de rit ook niet geweest. Het is voor mij gewoon goed om dit soort wedstrijden te rijden. Je hebt een serieuze aanloop naar zo’n wedstrijd toe. Dat is goed voor het team om aan elkaar te wennen en goed voor mij, want ik ben dit natuurlijk niet echt meer gewend”, aldus Reus. Kai landde op vrijdag met het vliegtuig in Nantes. Ze deelden het hotel samen met de mannen van Team Jumbo Visma. Kai: “Op vrijdag landen en alvast een beetje settelen was heerlijk. We hebben op zaterdag het parcours verkend en genoeg rust gepakt. Theo is samen met het team in de auto gestapt om de weg van het parcours te trotseren.” 

Resultaat 

Kai eindigt uiteindelijk als 27ste met een tijd van 1 uur 4 minuten en 15 seconden. “Ik heb heel  constant kunnen rijden en dat is echt een hele verbetering ten opzichten van het NK tijdrijden in Ede. Natuurlijk had ik hier graag onder het uur gereden, maar je moet ook realistisch zijn. En dat ben ik gewoon. De top tien hier komt uit de grote rondes. Over het algemeen mag ik niet ontevreden zijn met hoe ik er nu voor sta.” De gestelde doelen voor de rit van vandaag zijn dan ook behaald volgens Reus: “De samenwerking met het team is goed verlopen. Zij hebben aan mij kunnen wennen en ik aan hen. Zo was Theo bijvoorbeeld super fanatiek tijdens de rit en toeterde hij regelmatig om mij aan te moedigen. Ik hou daar persoonlijk niet zo van. Dat spreek ik dan uit na de race. Allemaal punten waarin je elkaar moet leren kennen en elkaar aanvoelen. Het is wel echt ontzettend fijn om te zien dat iedereen zo betrokken is.” 

Lees verder onder de afbeelding

Jumbo-Visma 

Het heeft de hele dag geregend in Les Herbiers. Aangezien #teamkai alleen de beschikking had over een volgauto was droog warm draaien nog geen zekerheid. “Theo heeft kunnen regelen dat ik warm kon fietsen onder het dak van de Jumbo-Visma bus. Super fijn natuurlijk! Leuk ook dat Jos heeft gewonnen vandaag. Dat had ik al voorspeld in de podcast die vanochtend is opgenomen”, lacht Kai. 

Vakantie

Nadat Kai de meet had gepasseerd was het tijd voor ontspanning. Kai zei bij terugkomst in het hotel: “Ik heb vakantie jongens, heerlijk!” Na een half jaar keihard werken neemt Kai drie weken vrij om van zijn gezin te genieten tijdens een welverdiende vakantie. Hierna zal hij aan de slag gaan met een trainingsprogramma voor de winterperiode. 

Aankomende week komt de video van Kai in Les Herbiers online op de social media kanalen! De nieuwe podcast is vanaf morgen te beluisteren op je favoriete medium. 

Deel dit artikel
FacebookTwitter