Kai hervat training op de wielerbaan

16 juli 2020

Voor het eerst sinds maanden kon Kai Reus afgelopen vrijdag weer de wielerbaan op. Na veel kilometers op de weg en op de rollers keerde hij in het Sportpaleis Alkmaar eindelijk terug op de houten ondergrond. “Het was even wennen, maar wel weer lekker om op de baan te rijden.”

Gesloten poort

“Is hij dicht?” vraagt Kai meteen bij aankomst in Alkmaar. Hij blijkt voor een gesloten poort te staan. Gelukkig is hulp snel onderweg en wordt de poort met de juiste sleutel geopend. Loos alarm dus, maar de lichte irritatie is meteen zichtbaar bij Kai. “Je bent je in de auto al mentaal aan het voorbereiden en dan is het hek dicht en moet je wachten. Dan zit je alweer te denken ‘Kan ik mijn training wel goed afwerken?’ Dat is de perfectionist die ik dan ook ben.”

 

NK Tijdrijden

Eenmaal binnen voelt het goed om terug te keren op de wielerbaan. Door de coronamaatregelen waren deze trainingen de afgelopen maanden niet mogelijk. De kilometers op de baan zijn belangrijk voor Kai. “Toen de corona uitbrak heb ik in de wachtkamer gezeten en alleen maar onderhoud kunnen doen. Nu ben ik weer twee à drie weken bezig met bloktrainingen. Dat is nu in de opbouwende fase naar een piek in oktober/november,” vertelt Kai, doelend op het meetmoment dat tijdens het NK Tijdrijden zal zijn.

Niets missen van project 56.000? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Deel dit artikel
FacebookTwitter