Kai mocht niet starten in Zwevezele Koers

12 oktober 2019

September en oktober stonden in het teken van koersen voor Kai. Het team had een aantal wedstrijden uitgezocht in België, de zogenaamde kermiskoersen. Hardheid op doen in de koers was het devies. Gisteren stond de laatste op het programma in Zwevezele. Alleen mocht Kai niet starten.

Waarom startte je niet gisteren in Zwevezele?

Kai: “Dat is een goede vraag. Ik maak geen deel van een continentale ploeg. Hierdoor mocht ik van de juryvoorzitter niet starten. Maar het gekke is, stel dat ik Belg was geweest, dan had ik wel gewoon mogen rijden. Kortom, het is een grote teleurstelling. En dat is voorzichtig uitgedrukt.”

Maar je kon andere koersen toch ook rijden in België?

“Ja daarom is de frustratie ook groot. Bij alle wedstrijden die ik tot nu toe heb gereden was het geen probleem dat ik met deze licientie reed. We gaan nu uitzoeken hoe dit mogelijk is. Want ik wil niet nog een keer voor dit probleem komen te staan. We rijden naar België om te koersen en als je daar aankomt wil je gewoon starten”, vertelt Reus gefrustreerd.

En nu?

“We gaan het regelementair uitzoeken met de KNWU, de UCI en Cycling Vlaanderen. We gaan ervan uit dat ik in de toekomst gewoon kan blijven deelnemen aan individuele koersen in België voor professionals”, besluit Kai.

Deel dit artikel
FacebookTwitter