Kai’s mening over de reacties op zijn werelduurrecord-poging

16 september 2019

Afgelopen vrijdag heeft Kai super veel reacties gehad op het nieuws dat hij het werelduurrecord aan gaat vallen. Echter was niet iedereen even positief over de comeback van de wielrenner. We vroegen Kai hoe hij afgelopen vrijdag heeft beleefd. 

Mobiel uit

“Mijn dag is begonnen met mijn mobiel uit”, lacht de renner. “Rond half 1 heb ik mijn telefoon pas aangezet. De grootste storm was toen al gaan liggen, tenminste dat dacht ik. Mijn telefoon bleef maar gaan.” De wielrenner kreeg onwijs veel telefoontjes en berichten via social media: “Je ziet toch dat de wielersport leeft in Nederland. Het bracht echt iets teweeg. Het doet me goed leuke reacties te krijgen van oud bekenden en anderen die van niets wisten.” 

Het sentiment 

Niet alle reacties op zijn poging zijn positief. Maar daar had Kai ook niet op gerekend: “Iedereen heeft een mening en dat is prima. Ik kan daar verder niets mee. Alles lezen doe ik dan ook niet. Vrijdag heb ik wel veel meegekregen uiteraard, maar het weekend heb ik het bewust langs me heen laten gaan. Ik ga proberen dat vol te houden.” Reus denkt wel dat dit het juiste moment is geweest om naar buiten te treden. “Het lekkerste vind ik dat ik er gewoon over kan praten. Je moet het toch een lange tijd stilhouden. Op het gegeven moment wordt dat vervelend. Het is niet dat je liegt, maar je vermijdt het onderwerp constant. Dat is niet leuk. Zeker niet bij vrienden en familie”, aldus Reus.  

 

Het bericht van Jaap Stalenburg maakte wat in Kai los. “Naja, met Jaap heb ik toch nog regelmatig contact onderhouden en die wist ook van niets. Ik werd even stil toen ik zijn berichtje las. Vroeger was hij al erg betrokken. Het is leuk om te lezen.” 

 

Reus: “Dit zijn meningen en daar kan ik niet heel veel mee. Een hoop van deze mensen ken ik ook niet. Zij kennen mij als persoon ook niet. En van die kermiskoers heeft hij natuurlijk geen idee wat mijn doelen zijn en hoe ik me voel. Makkelijk praten is het, maar dat maakt niet uit. Ik heb over veel dingen ook een mening. Eigenlijk is het best grappig toch?”

Sponsor A. de Jong

De medewerkers van A. de Jong Groep kregen afgelopen donderdag deze video te zien: 

 

Kai Reus: “Het is leuk om iets terug te kunnen doen voor Albert. De medewerkers waren erg enthousiast geloof ik. Het schijnt dat ze lekker aan het barbecuen waren.” 

Op de weg naar zijn poging om het werelduurrecord te verbeteren verandert er niets nu het nieuws overal terecht is gekomen. “Ik hoop dat ik de komende tijd gewoon bezig kan blijven zoals ik dat de afgelopen tijd heb gedaan”, besluit Kai. 

De eerste Kai Reus podcast staat online, hierin bespreekt de wielrenner zijn voortgang in de afgelopen 12 maanden. Beluister de aflevering via de Apple podcast app, Spotify of onderstaande feed!

 

 

Deel dit artikel
FacebookTwitter