Kermiskoersen maken Kai weer wielrenner 

17 oktober 2019

Het trainingsschema van Kai zat de afgelopen maanden overvol. Na een trainingswinter zonder noemenswaardige positieve resultaten is er door zijn trainers besloten om Kai deel te laten nemen aan ‘kermiskoersen’ in België. De reden? Koershardheid opdoen én pijn gedaan worden door andere renners. 

Kneiterharde koers 

Vanaf de start van het wielerseizoen is de lijn naar boven ingezet. Waar het project in de wintermaanden nog op klappen stond, heeft het hele team ontwikkelingen doorgemaakt. “Ik voel me weer wielrenner. Dat komt grotendeels door de koersen in België. Daar doe je het gewoon voor als sportman”, vertelt Reus vrolijk na één van zijn gereden koersen. “De term kermiskoersen is eigenlijk een beetje oneerbiedig. Er wordt echt niet normaal hard gereden. Het is niet dat je denkt even lekker ontspannen een trainingsrondje te fietsen. Dat zit er niet bij, geloof mij maar.” 

Geraardsbergen

De koersen passen perfect in het trainingsschema van Kai: “Als je alleen traint is het lastiger om grenzen te verleggen dan wanneer je in een peloton zit of met anderen fietst. Die hardheid heb ik nodig.” De koers in Geraardsbergen is precies wat Kai nodig heeft: “Vanaf het moment dat er gestart werd, is er gedemarreerd in de koers. Ik probeerde mee te gaan, maar dat lukte net niet. Je hebt er soms ook geluk voor nodig. Uiteindelijk beland je dan in de derde groep en moet je de koers vroegtijdig verlaten. Zo gaat dat soms.” 

Bekijk onderstaande video voor een beeld van de koers in Geraardsbergen:

Izegem

Na Geraardsbergen is Kai in een kleine dip terecht gekomen. Hierdoor rijdt hij minder kermiskoersen dan gepland. Kai: “In Izegem wist ik dat er iets niet helemaal lekker zat. Die koers ging ik in zonder verwachtingen. Uiteindelijk heb ik vijf rondjes gereden. Dat viel me zelfs nog mee.” Kai blijkt later een infectie te hebben gehad ten tijde van die koers. Na een korte periode van rust heeft hij het fietsen weer opgepakt en verscheen hij weer aan de start in Zele.

Zwevezele 

De laatste koers voordat Kai aantreedt in de bekende Franse tijdrit Chrono des Nations, had in Zwevezele plaats moeten vinden. Dat liep helaas iets anders. Kai mocht niet starten van de jury omdat hij niet bij een continentale ploeg aangesloten is. Je kunt hier meer lezen over de redenen en het verhaal van Kai.

Op zondag 20 oktober start Kai in Nantes voor de tijdrit Chrono des Nations. Updates vind je heel het weekend via de sociale mediakanalen van Kai Reus! 

Deel dit artikel
FacebookTwitter