Project 56.000 stopt 

12 februari 2021

Streep door werelduurrecordpoging voor Kai Reus

Na een periode van 3 jaar hard trainen en ‘weer wielerrenner worden’ is besloten dat Kai Reus (35) geen aanval gaat doen op het werelduurrecord van Victor Campenaerts. “Het is een pijnlijk besluit wat we nu nemen”, aldus projectleider Albert de Jong. 

De effecten van de pandemie 

De Jong: “We hebben zo lang mogelijk geprobeerd om de recordpoging door te zetten. Maar door de huidige situatie met COVID19 is het niet realistisch het werelduurrecord nog langer na te jagen.” Tot maart 2020, (start eerste lockdown) kon Kai Reus goed trainen en kwam het doel steeds meer in beeld. Toen vielen de wedstrijden en baantrainingen weg. “Vanaf oktober hebben we een nieuw trainingsprogramma gemaakt op de baan om Kai gereed te maken voor een poging in 2021. Door de tweede lockdown vervielen de baantrainingen en raakte de poging steeds verder uitzicht”, aldus de projectleider.

Over Project 56.000

Project 56.000 begon in de oktober 2017. Kai Reus was twee jaar gestopt als professioneel wielrenner en kwam op uitnodiging van Albert de Jong hardlopen in het Kralingse Bos te Rotterdam. Daar ontstond het plan voor een aanval op het werelduurrecord van Victor Campenaerts. Per discipline werden de beste mensen aangetrokken. Zo begon het project met de twee trainers Kosta Poltavets en Louis Delaheye. Iets later werd Theo de Rooij hieraan toegevoegd als projectleider. Uiteindelijk werd in de laatste fase van het project Guido Vroemen de trainer door de drukte van de andere trainers. 

Na onderling overleg is nu uiteindelijk besloten om het project te beëindigen. “De conclusie is eigenlijk gewoon dat het door alles wat er is gebeurd niet haalbaar is om in 2021 een recordpoging met kans van slagen af te leggen. Soms heb je een droom samen en kan je die realiseren, soms zijn er omstandigheden die ervoor zorgen dat de droom een droom blijft”, besluit Albert de Jong. 

 

 

Deel dit artikel
FacebookTwitter