Project 56.000 van 2018 tot nu!

18 maart 2020

Kai is inmiddels twee jaar bezig met zijn werelduurrecordpoging. Op de weg naar 56.000 meter heeft team A. de Jong Groep ontzettend veel hoogte en soms ook diepte punten bereikt. We nemen je in ongeveer 3 minuten mee door project 56.000 tot nu toe!

De aftrap van het project vond plaats in maart 2018. Albert de Jong (CEO, A. de Jong Groep) en Kai Reus besloten samen het werelduurrecord aan te vallen.

Albert en Kai kennen elkaar in 2018 al een aantal jaren. Tijdens een rondje hardlopen in het Kralingse Bos stelt Albert de vraag aan de dan twee jaar lang gestopte wielrenner: “Lijkt het je wat om het werelduurrecord aan te vallen?”

In eerste instantie reageert Kai lacherig. Tot dat hij merkt dat het een serieuze vraag is. “Ik dacht dit is een grap. Toen ik thuis kwam vertelde ik het aan mijn vriendin. Daar hoor ik nooit meer wat over zei ik toen tegen haar”, vertelt hij in de eerste podcast. Een aantal dagen later ging de telefoon. Albert over de telefoon: “Weet je al of je het wilt doen?”

In maart 2018 werd de champagne opengetrokken en was het zeker. Die werelduurrecordpoging gaat er komen. Ondertussen heeft het project enorme sprongen gemaakt, zijn er hoogtestages naar Font-Romeu en Namibië geweest, is het team met experts uitgebreid en zijn de eerste meters op de baan gemaakt.

Pre-order nu het officiële Kai Reus wielertenue! Je vindt hier alle mogelijkheden. 

Wil jij alles weten van project 56.000? Beluister de Kai Reus Podcast via de Apple Podcast app, Spotify of Stitcher. En vergeet je niet te abonneren op de Kai Reus nieuwsbrief voor een maandelijkse update!

Deel dit artikel
FacebookTwitter