Project 56000

Wie is Kai Reus? 

Kai Reus is 34 jaar en geboren in Niedorp. Voor wie er nog nooit geweest is, dat is een plaatsje in Noord-Holland met 11.987 inwoners. De topsporter in Kai komt los als hij vijf jaar. Net als iedere jongen op die leeftijd start Kai met voetballen, maar als snel blijkt hij een liefde te hebben voor de individuele sport. Het wordt wielrennen.

En kan Kai een beetje fietsen?

Kai krijgt zijn wielerlicentie op zijn zeventiende. Hij wint bij de junioren het Nederlands kampioenschap tijdrijden en het wereldkampioenschap op de weg. In 2004 en 2005 wordt Kai in de opleidingsploeg van de Rabobank klaar gestoomd voor de Rabobank wielerploeg. Hij wint en veel (zie de video en zijn uitslagen). Na de harde val in Frankrijk tijdens een trainingsrit ligt de renner elf dagen in coma. Hij klimt daarna weer op de fiets, maar grote zeges blijven uit. In 2016 stopt Kai definitief als profwielrenner. Of toch niet?  

Wat gaat Kai Reus doen?

Kai gaat een poging doen om het werelduurrecord te verbeteren. Het doel is om 56 kilometer te overbruggen in een uur tijd. Vele grote wielrenners vielen het record aan. Onder anderen Coppi, Merckx, Voigt en Wiggins. Momenteel staat het record op naam van Victor Campenaerts. Op 16 april 2019 rijdt hij het record van Bradley Wiggins uit de boeken: 55,089 kilometer.
Sinds 2019 heeft Kai Reus weer een proflicentie onder de teamnaam Cyclingteam A. de Jong

Waarom Kai Reus?

Kai heeft in zijn wielercarrière meerdere keren laten zien over wat voor talent hij beschikt. Door tegenslagen waaronder die val tijdens een training heeft hij nooit zijn plafond kunnen halen. Uit verschillende onderzoeken en prestaties blijkt dat het voor Kai fysiek mogelijk is om het werelduurrecord te verbeteren. Met de juiste faciliteiten en omstandigheden kan Kai toch een kroon op zijn wielercarrière zetten.

Wereldduurrecord door de jaren heen

Eddy Merckx

49,431 km 1972

Chris Boardman

49,441 km 2000

Bradley Wiggins

54,526 km 2015

Victor Campenaerts

55,089 km 2019

Doet Kai het helemaal alleen?

Nee, Kai gaat de uitdaging niet alleen aan. De Rotterdamse ondernemer Albert de Jong. ondersteunt Reus bij het project. Hij is actief als sponsor en projectcoördinator. Cyclingteam A. de Jong van Kai bestaat verder uit: twee trainers, een mental coach, ploegleider, inspanningsfysioloog, arts, een voedingsdeskundige en een speedway specialist. Het is aan het team van Kai om de voorbereidingen en randzaken tot in de puntjes te regelen. Nog nooit is een poging om het werelduurrecord te verbeteren zo professioneel aangepakt.

Wil je niets missen van Kais route naar het werelduurrecord? Abonneer je dan op de nieuwsbrief. Iedere maand ontvang je een update van Kais prestaties en krijg je een kijkje in het ontwikkelproces.

 

Neem contact op

Partners