Werelduurrecordpoging april 2021 niet haalbaar, wat nu?

18 juni 2020

Ieder kwartaal komt het team rondom Kai Reus bij elkaar voor een vergadering omtrent de ontwikkelingen van de wielrenner. Net als iedere topsporter ondervindt ook Kai tegenslag door de coronacrisis en dat is het team niet in de koude kleren gaan zitten. Is een poging in april haalbaar? Is het gehele project nog haalbaar? Kai is inmiddels 35 jaar en niet de jongste meer.

Onderhouden van de gelegde basis

“We hebben gekozen voor het onderhouden van de opgebouwde conditie. Alle tussendoelen zijn weg. Geen wedstrijden en trainen op de baan was ook niet meer mogelijk”, aldus Kosta Poltavets. Kai is duidelijk aan tafel: “April is van de baan. Dat is gewoon niet haalbaar door de huidige omstandigheden in de wereld. En we weten ook niet hoe het zich allemaal verder gaat ontwikkelen. Het is en blijft de komende periode een hele onzekere tijd.”

Door of niet door?

Iedere drie maanden tijdens de evaluatie van de voortgang van het project stelt Albert de Jong dezelfde vraag. Dit keer was het antwoord echter een stuk minder zeker. Albert was hierover duidelijk: “Gaan we door of gaan we niet door? Want we hebben er ook niks aan als het voor iedereen een beetje bezigheidstherapie is. Iedereen moet er vertrouwen in hebben. Anders stoppen we ermee.” Na een interessante discussie over de potentie en mogelijkheden die er zijn voor Reus werd unaniem besloten. Project 56.000 gaat door!

“Ik ben hieraan begonnen en wil het hoe dan ook afmaken. De afgelopen periode is zwaar geweest, maar langzaam gaat alles weer open en vanaf 1 juli mag ik weer op de baan trainen. Als het team er vertrouwen in heeft, zeg ik doorgaan”, aldus Kai.

Hoe nu verder

De trainingen op de baan gaan er voor Kai anders uitzien. Waar hij in het begin veel achter de derny reed, gaat hij nu individueel in blokken rijden. Dat houdt in dat er gedurende een x aantal minuten een specifiek wattage getrapt moet worden. De trainingen in Apeldoorn zullen ongeveer 2 uur duren. Naast de trainingen op de baan komen er meerdere testmomenten waarin de progressie wordt gemeten. Voorlopig dus geen testen meer binnen bij partner BeLife maar buiten en op de baan. Data zal gedurende het vervolg van het project een van de belangrijkste speerpunten blijven.

Zoals het er nu naar uitziet zal Kai Reus straks onder andere deelnemen aan het NK tijdrijden en Chrono des Nations.

Op de hoogte blijven van alles rondom Kai Reus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 

 

Deel dit artikel
FacebookTwitter