Zo waren Kai’s 4 weken in Font-Romeu

3 oktober 2019

Kai is in juni vier weken in de Pyreneeën op hoogtestage geweest. In een nieuwe podcast praat Rick de Jong met hem over zijn ervaringen en de periode die erop volgde. Kai: “Het zijn vier bijzondere weken geweest.”

Font-Romeu 

De Franse gemeente Font-Romeu is decor geweest voor de stage van Kai. Het doel ervan? Wennen aan hoogtes en een sterke trainingsperiode creëren. “Je denkt dat je eenzaam bent als je vier weken in je eentje in de bergen zit, maar met de trainingsschema’s die ik heb meegekregen, heb ik me geen moment verveeld!”

Kai vertelt in de podcast over het trainingskamp en alle andere dingen die in juni speelden. Beluister de tweede aflevering nu via Spotify , de Apple Podcast app of in het artikel!

 

Horror dagen

Kai heeft het in de podcast over de horror dagen tijdens zijn hoogtestage. “Bijna iedere renner heeft tussen dag 7 en 11 een trainingsdip. Dan is het echt niet leuk om te trainen op hoogte, om het even netjes te zeggen…” Ondanks dat Kai weet dat deze dagen erbij horen, heeft hij zich af en toe toch onzeker gevoeld: “Ik heb wel even met de trainers gebeld, ja. Die stellen je dan gerust en zeggen dat het erbij hoort. Dat weet je ook wel maar toch denk je even shit.” 

The voice of Kai

De mooie uitzichten en toffe plekken inspireerden Kai ook op een muzikale manier. Hij heeft daarom een duet opgenomen met de Rolling Stones. 

Van Font-Romeu naar Ede

In Font-Romeu is besloten om een aantal dagen na thuiskomst mee te doen aan het het NK tijdrijden en het Nederlands Kampioenschap op de weg. “Voor het NK tijdrijden kon ik een piek hebben door de hoogtestage, maar de verwachting voor het NK op de weg was dat ik in een flinke dip zou zitten. Dat is logisch een aantal dagen na zo’n hoogtestage”, vertelt Kai. 

Kai is uiteindelijk 35ste op het NK tijdrijden geworden en fietste het NK op de weg uit in het peloton.

Hou de socials in de gaten! Maandag komt de video van Kai in Font-Romeu online.

Deel dit artikel
FacebookTwitter